Sitesponsors:
Apycom jQuery Menus


BeachHandball iets voor R.H.V.?


Klik hier om een film te bekijken over de uitleg van Beach Handball.
Spelregels beachhandbal de wijzigingen in het Nederlands.

De een heeft er wel eens van gehoord maar heeft geen idee wat het nu precies inhoudt. De ander kan niet wachten tot het eerstvolgende toernooi zich weer voordoet; BeachHandball.

Binnen vrijwel iedere vereniging zijn enthousiaste beachhandballers te vinden en als je eenmaal beachhandball gespeeld hebt, ben je verkocht. Niet alleen door de sfeervolle setting die veelal wordt bepaald door het mooie weer en de locatie; een strand of een dorpsplein dat is ‘omgetoverd’ tot een zandbak, maar vooral ook door de gemoedelijke sfeer en de belangrijkste spelregel van het beachhandball: Fair Play. De vriendelijke ondergrond van het speelveld maakt beachhandball uitermate geschikt voor blessuregevoelige spelers en –niet onbelangrijk- bovendien voor alle (leeftijds)categorieŽn. Jongeren kunnen ‘helemaal los gaan’ met spectaculair showhandbal, dat door de scheidsrechter wordt beloond met extra punten. De doorgaans voorzichtige handballers zijn minder angstig vanwege de lagere blessuregevoeligheid etc... Daarnaast kan beachhandball de populariteit van handbal in het algemeen vergroten, bij zowel jongeren als ouderen.

Genoeg redenen om binnen R.H.V. actief bezig te zijn met beachhandball dacht de BeachHandball-werkgroep, die bestaat uit Johan Kamp, Karlijn Leenaars, MariŽlle van Heijst, Oswald Jansen, Dave Verkade en Marijn Laming.

Op 23 januari 2010 werd door het N.H.V. in Berkel-Enschot een ‘BeachHandball Congress’ georganiseerd, waar Johan en Marijn namens R.H.V. aanwezig waren. Deze dag werd ingevuld met presentaties en workshops om uiteenlopende onderwerpen te bespreken. Punten als Organisatie, Communicatie & promotie, Accommodatie, Fun & Fair Play, Regelgeving etc. kwamen aan bod. Een dag vol input om plannen te maken die binnen ons eigen ‘RHV-plaatje’ passen.

Zeker nu we aan het bouwen zijn aan onze nieuwe multifunctionele accommodatie is het goed om eens te bekijken hoe we binnen RHV iets met beachhandball kunnen gaan doen. We gaan ons met de werkgroep bezig houden met organisatorische punten als teamindeling, contributie vormen, toernooien etc., maar vooral in de eerste fase met vragen als: Wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot een eigen beachhandball veld en kan het aanbieden van beachhandball binnen R.H.V. ertoe leiden dat (vooral jongere) leden behouden blijven of misschien zelfs extra leden oplevert?

We hebben er zin in en we houden jullie uiteraard op de hoogte!

Namens de werkgroep BeachHandBall,

Marijn Laming   |    © copyright 2017 Rijense Handbal Vereniging - Alle rechten voorbehouden.   |    Voor Webdesign klik hier   |    contact R.H.V.   |