Sitesponsors:
Apycom jQuery Menus


KORTE GESCHIEDENIS HANDBALVERENIGING R.H.V.

In 1962 is de afdeling handbal opgericht als onderafdeling in de voetbalvereniging E.V.V. ’58. Deze afdeling was aangesloten bij het N.H.V. (Nederlands Handbal Verbond).
In het begin werd er getraind en veld-competitie gespeeld op de terreinen gelegen bij het Katholiek Militair Tehuis aan de Julianastraat\Maurisststraat (waar nu de hockey is gehuisvest).
In het seizoen 1964-1965 werd besloten om met twee zelfstandige besturen te gaan werken.
Voor 1965 werd de zaalcompetitie gespeeld in Alphen en vanaf 1965 in de veilinghallen in Breda.
In 1968 verhuisde het gehele sportgebeuren naar sportpark Vijf Eiken. Daar kreeg E.V.V. de beschikking over twee grasvelden. De kleedaccommodatie van E.V.V. ’58 stond ter beschikking.
Door de groei van zowel de handbal als de voetbal werd op 5 april 1972 in goed onderling overleg besloten om als zelfstandige sportgroepering verder te gaan onder de naam Rijense Handbal Vereniging. Gevolg was dat R.H.V. vanaf dat moment geen kleedaccommodatie meer had.
De handballers moesten in sporttenue naar de sportterrein komen of zich verkleden in een bungalowtent die voor elke thuiswedstrijd werd opgezet. Bepaald geen bevredigende situatie en zelfs voor die tijd eigenlijk de sport onwaardig. Om aan deze noodsituatie een einde te maken stemde de gemeenteraad in met de aanschaf en plaatsing van een container die dienst kon doen als kleedlokaal.
In diezelfde periode doet R.H.V. bij de gemeente een verzoek om een verhard veld. Op 28 mei 1973 wijst de gemeenteraad dat verzoek af.
In 1977 bestaat R.H.V. vijf jaar. Het eerste lustrum eindigt met een handbalweek tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Ter afsluiting van de feestweek was er een international toernooi met P.S.V. Eindhoven en Sittardia uit Sittard met als klapper BC Barcelona. 
In 1978 promoveren de heren in naar de afdeling eerste klasse.
In mei 1979 wordt er opnieuw een verzoek voor een verhard speelveld ingediend bij de gemeente; opnieuw zonder succes en nog steeds beschikt R.H.V. niet over een eigen verenigingsgebouw. Wel komt er een mobiele kleedwagen.
De heren Senioren promoveren in 1980 naar de derde divisie landelijke klasse. In 1981 maakt R.H.V. opnieuw werk voor een verhard veld en een eigen kleedaccommodatie. RHV loopt mee met de carnavalsoptocht en organiseert een protestoptocht. De protestmars haalde de plaatselijke pers. 
In 1982, de vereniging bestaat inmiddels 10 jaar, is het eindelijk zover. Op 28 juni geeft de gemeente toestemming voor een verhard veld en een eigen accommodatie.
R.H.V. start met de bouwactiviteiten. Met vereende krachten wordt de kantine opgebouwd.
In 1983 wordt de kantine ‘t Trefpunt geopend.
In 1987 bestaat R.H.V. 15 jaar. De dames senioren promoveren naar de eerste klasse. Kin Machinebouw en Han en Zus Marcelissen worden sponsor van de seniorenteams.  
In 1989 is de kleedaccommodatie toe aan een forse opknapbeurt. Met ingang van 1996 wordt Kin Machinebouw hoofdsponsor voor de seniorenteams en Van Lisdonk (Vivant) sponsort de Dames A-jeugd en steekt de Hertgang plantenkwekerij b.v. de dames senioren 2 met nieuwe trainingspakken. 
In 1997 bestaat R.H.V. 25 jaar. Er werd een heel feestprogrammaopgezet. Het bestuur van R.H.V. bestaat dan uit een voorzitter. secretaris, penningmeester, wedstrijdsecretaris. Commissies ondersteunen het bestuur. Er is een technische commissie, activiteiten commissie, jeugd commissie, redactionele commissie, propaganda commissie en een barcommissie.
De vereniging bestaat uit de volgende teams: GJD, MJC, MJB1, MJB2, DJA, DS1, DS2, HJB, HS, DAS-rec, HESvet.
Op 5 april 1999 wordt, 27 jaar na het afgeven van het Koninklijk besluit dat R.H.V. een zelfstandige vereniging was, de nieuwe buitenaccommodatie geopend met een gerenoveerde kantine en een nieuwe kleedaccommodatie.  In 2003 werd er om het verharde veld door vrijwilligers nieuwe verlichting geplaatst.   |    copyright 2017 Rijense Handbal Vereniging - Alle rechten voorbehouden.   |    Voor Webdesign klik hier   |    contact R.H.V.   |