Sitesponsors:
Apycom jQuery Menus


SHOOT OUTS

Vorig jaar is voor het eerst bij de D-jeugd na elke wedstrijd geëxperimenteerd met shootouts. Over het algemeen waren de reacties, zeker bij de jeugdige speelsters en spelers erg enthousiast. Ook in de nieuwe veldcompetitie willen we deze toevoeging bij de D-jeugd weer graag houden. Vorig jaar liep het hier en daar mis omdat de scheidsrechters en begeleiders niet geïnformeerd waren door de vereniging. We hopen dat iedereen de kinderen deze extra kans wil geven en de informatie doorspeelt. (misschien een idee om de afspraken bij de spelerskaarten te doen?
Even de afspraken herhalen:
Bij een shoot-out start een veldspeler op fluitsignaal van de scheidsrechter bij de middenlijn en gaat tippend of stuitend op het doel af dat uitsluitend door de doelverdediger van de tegenstander wordt verdedigd. Het schot op doel moet voor de 6-meterlijn worden gegeven door de aanvallende speler. Doelpunten worden goedgekeurd als zij conform de spelregels correct zijn gemaakt. Meerdere keren stuiten in plaats van tippen wordt geaccepteerd.
De teams nemen om en om een shoot-out. Elke speler van elk van beide teams neemt één shoot-out. Geen speler mag worden overgeslagen, ook de doelverdediger schiet op zijn opponent. Daarna wordt een tweede beurt gegeven aan één of meerdere spelers tot in totaal 10 pogingen per team zijn gedaan.
De uitslag van de shoot-out wordt genoteerd in de kolom “na eerste verlenging” op het wedstrijdformulier. Daarbij worden de doelpunten uit de reguliere wedstrijd niet meegerekend. Bij een maximale score zou de uitslag hiervan dus 10-10 kunnen zijn.

Commissie wedstrijdwezen   |    © copyright 2017 Rijense Handbal Vereniging - Alle rechten voorbehouden.   |    Voor Webdesign klik hier   |    contact R.H.V.   |